Praktische informatie – Logopedie Rozeman – Westervoort

Praktische informatie

Praktische informatie

Logopedie Rozeman heeft momenteel een wachtlijst. Behandeling in de avonduren is in overleg mogelijk.

Verwijzing en directe toegankelijkheid

Logopedie is met ingang van 1 augustus 2011 direct toegankelijk: de huisarts schrijft in principe geen verwijsbrief. Er zijn echter veel situaties waarin u toch een verwijsbrief nodig heeft. Bij aanmelding wordt met u besproken of u een verwijsbrief nodig heeft.

In de volgende gevallen heeft u in ieder geval een verwijzing nodig:

Meenemen bij de eerste afspraak

Bij de eerste afspraak dient u mee te nemen:

Behandeling aan huis

Bent u woonachtig in Westervoort en kunt u niet naar de praktijk komen? Mogelijk kan de logopedist bij u thuis komen. Voor behandeling aan huis is een verwijzing nodig van de (huis)arts. Informeer naar de mogelijkheden. Behandeling aan huis buiten Westervoort is niet mogelijk.

E-Health

Logopedie Rozeman biedt “blended care”. Bij blended care worden face-to-face behandelingen gecombineerd met videobellen.

Daarnaast maakt de praktijk gebruik van apps voor de behandeling zoals VoiceBuddy en Logo-art online. Ook diagnostiek kan steeds vaker digitaal. Zo vindt het taalonderzoek bij oudere kinderen plaats op een IPad.

Identificatieplicht

In de gehele zorgsector geldt een identificatieplicht om fraude en medische fouten te voorkomen. Zonder geldig identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart) kunt u geen (logopedische) zorg ontvangen. Ga voor meer informatie naar www.rijksoverheid.nl

Afmelden

Gemaakte afspraken kunt u alleen telefonisch annuleren (spreek eventueel het antwoordapparaat in). Afspraken dienen bij verhindering tenminste 24 uur van te voren worden afgezegd. Te laat afgezegde of niet nagekomen afspraken (ongeacht de reden) worden bij u persoonlijk in rekening gebracht (€ 30,-) en worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Tarieven

Logopedie zit in het basispakket van elke zorgverzekering, maar valt wel onder het eigen risico.

Tarieven 2023:

4000 Reguliere individuele behandeling € 46,-
4002 Telelogopedie € 46,-
4010 Telefonische zitting € 23,-
4057 Screening, anamnese en onderzoek (u komt zonder verwijzing) € 121,-
4061 Anamnese en onderzoek na verwijzing € 92,-
4301 Individuele behandeling stotteren € 92,-
4309 Telelogopedie stotteren € 92,-
Toeslag voor behandeling aan huis € 28,-

De praktijk heeft met een aantal zorgverzekeraars contracten afgesloten. De rekening wordt dan rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. De tarieven die met de zorgverzekeraars zijn afgesproken kunnen afwijken van de hierboven genoemde tarieven.

Let op: Heeft de praktijk geen contract met uw zorgverzekeraar? Dan moet u de rekening voorschieten en zelf indienen. De zorgverzekeraar vergoed bij een naturapolis een deel van de factuur en bij een restitutiepolis meestal het gehele bedrag.

Kijk hier voor een overzicht van de gecontracteerde zorgverzekeraars.

Betalingsvoorwaarden

Download hier de betalingsvoorwaarden.